miercuri, 12 decembrie 2012

Un plan genial şi o mînă de fraieri

Loviţi în creştetul capului de locomotivă, cîţiva şefi ai PDL stau în cur, tăcuţi, împrăştiaţi pe jos, pe lîngă şinele de tren. Ei ştiu că i-a lovit locomotiva, ei ştiu şi cum, ei ştiu şi de ce, dar nu pot vorbi. Dacă ar vorbi, şefii ăştia ar trebui să mărturisească cît de idioţi au fost să se lase ademeniţi în cea mai mare capcană imaginată aici, la Românica politică.

Pregătirea
Se face cu fezandarea la creier. Sondajele dau un scor mai mare decît cel real pentru ARD (să-i zicem PDL, n-o mai aburim). În jur de 25%, ba chiar spre 30%. Şefii PDL îşi zic că nici nu-i rău, ar fi bine să iasă aşa şi la alegeri. Noi şi noi sondaje, în valuri, săptămînal, le bagă în creier această confortabilă iluzie. Ciuvicii, gîzii şi ciutacii se arată chiar scandalizaţi de un astfel de scor pentru PDL. Hai, că om mai avea o pită de mîncat şi în următorul mandat – îşi freacă mîinile şefuţii PDL, văzînd indignarea propagandiştilor profesionişti de la antene. Cu PP-DD, mărişor şi el în sondaje, cu UDMR, cu minorităţile, cu cîţiva transfugi instant şi, desigur, cu Băse – chiar am putea să guvernăm! Numai să iasă la urne ce ne-a ieşit în sondaje, dă Doamne!


Momirea
Negociatorii USL, gen Hrebenciuc, gen Ruşanu, gen Dragnea, curve bătrîne în meseria asta, îi cheamă la cafea, prietenoşi, pe cîţiva lideri PDL ce plutesc în derivă pe pluta Medusei, inclusiv pe rătăcitul preşedinte al PDL, Vasile Blaga. Fraţilor – zce Hrebe, umezindu-şi des buzele cu limba – fraţilor, cînd doi se ceartă, al treilea cîştigă. Şi noi şi voi, ca politicieni vechi şi serioşi, nu putem lăsa un partid de alienaţi mintal şi de iresponsabili să ocupe locurile noastre în Parlament. PP-DD-ul trebuie oprit! Nu mai bine ne înţelegem noi şi colaborăm, în toată ţara? Adică blat, bă Vasile, hăhăhă! Noi 60%, voi 30%, cum dau şi sondajele. Ce să ne rupem noi cu bătaia şi să cîştige alţii? Şi negociem judeţ cu judeţ: unde avem noi oameni grei, care trebuie musai să iasă, acolo voi puneţi un papagal, un fraier. Şi voi, unde aveţi şefii voştri de la judeţe sau grei de la Bucureşti, băgăm noi nişte mameluci. Sau, dacă avem parlamentar în funcţie acolo, n-avem ce-i face, candidează, dar nu-l susţinem nici cu un afiş. Vorbim cu primarii noştri, care-s mai mulţi, să vă ajute. Bine, bă?

Blatul
A fost bine, bă. Căci şefii PDL aveau ocazia să-şi salveze pielea, ei personal. Deh, oameni sîntem, nu martiri de Aiud. Şi partidul urma să realizeze un scor onorabil, ba, cine ştie, poate-poate îi fentăm şi facem noi guvernul. O ofertă de nerefuzat. Deci s-au înţeles. Şefii PDL din toată ţara au primit liber la blat, chiar de la buldogul Vasile, şi la pus tot felul de fraieri să candideze în colegiile unde candidează greii USL. La fel şi şefii USL, s-au dat la o parte pentru şefi şi şefuţi de judeţ din PDL. Şi unii şi alţii au vorbit cu primarii, confidenţial, aşa, să ştie toţi că interesele majore necesită colaborare cu duşmanul. Şi şopteau primarii USL trimişilor PDL: pentru al vostru, minim o mie de voturi de la mine din comună, să trăiască! Să nu-şi facă griji, totul e bine, cum ne-am înţeles! Să-i spui că-l pup! Unii primari au făcut chiar exces de zel, s-au suit pe scenă cu candidaţii din tabăra cealaltă, alţii s-au pus pe afişe şi pe bannere şi cu unii şi cu alţii, de năuciseră lumea, nu mai înţelegea nimeni nimic. Şi aşa a mers campania, pînă cînd...

JIHAD!
Miercuri seara, cu trei zile înainte de alegeri, USL a declanşat faza finală a planului: operaţiunea JIHAD! Toţi primarii USL primesc ordin să susţină cu toate forţele, cu toţi oamenii, cu toată logistica şi cu întreg setul de găleţi inscripţionate, candidaţii USL!  Primarii PDL primesc telefoane de ameninţare şi se fac presiuni uriaşe de la şefii de Consilii Judeţene şi de la parlamentarii USL , ca să susţină candidaţii USL. La efort participă şefii de deconcentrate, şefii de poliţie, popime, poştăşime, toţi-toţi-toţi! Toţi pentru candidaţii USL! Exterminare totală!  PDL-ul, amorţit la căldurica înţelegerii făcute, trebuia atacat total şi definitiv. Deja îşi redusese, pe trei sferturi, prin proprie voinţă şi prostie, capacitatea de luptă. Candidaţii-papagal stăteau închişi în casă, conform planului, în fundul şifonierului, cu căciulile ruseşti trase peste ochi şi urechi, să nu ştie nimeni de ei. Au fost luaţi din aşternuturi, în toiul nopţii. Cînd s-au dezmeticit de ce li se întîmplă, era prea tîrziu ca PDL să mai facă ceva şi era mult prea ruşinos pentru şefii PDL să recunoască că au înghiţit-o cu pene cu tot şi că au fost nişte idioţi cu clopot.

Rezultatul
Niciunul – repet, NICIUNUL – dintre candidaţii ARD (PDL) din ţară nu a cîştigat un mandat, în mod direct, din prima, în NICIUN colegiu electoral din ţară! Cei care au ajuns în Parlament de la ARD (abia 16%) au obţinut mandatul fie prin redistribuirea la nivel judeţean, fie prin redistribuirea resturilor la nivel naţional. USL a obţinut majoritatea absolută în Parlament. Dreapta, practic, nu mai există. PP-DD este a treia forţă politică a României, la doar trei procente în urma ARD (PDL).

Efecte
Blaga Vasile, preşedinte PDL, nu-şi dă demisia. Zice că acum situaţia e „mai complexă”. De ce să-şi dea demisia? Întregul PDL, prin şefii săi de la centru şi de la judeţe, şi-a dat acordul să participe la acest blat odios şi să se arunce, de fapt, cu capul înainte, în cea mai mare capcană plănuită de nişte combinatori politici din Românica.

8 comentarii:

  1. De acord..numa sa nu fie adevarata teoria conspiratiei cu alternanta la putere..gandita de o mana de oameni gen gasti masonice(sherifi,baroni,moguli bla bla)..asa ..ca la sedinta CPUN organizata de Iliescu la inceputul anilor 90...ca la masa aia stateau iliescu,roman,patriciu,tariceanu etc
    Ideea e treaba e nasoala si pute rau..
    Nu vad cine sa construiasca o alternativa la astia(si ma refer la toti..inclusiv udmr pdl)
    Vasili

    RăspundețiȘtergere
  2. Da ... suna tare coerent, din pacate. "Gentlemen agreement" intre non-gentlemen. Cum poti reactiona la asa ceva, cinstit fiind/raminind ?

    RăspundețiȘtergere
  3. S-ar putea sa fie si mai misto!
    Adica, unii sa nu fi fost informati de chestia asta. De exemplu, aia de la Cluj. Si altora sa le fi fost date ordine in sensul asta.
    Macar poate s-or lecui pentru viitor de a participa la tot felul de intelegeri sau tot felul de conspiratii.
    N-o sa pot intelege vreodata de ce, pentru a obtine ceva, unii prefera sa intre in tot felul de combinatii, sa depinda de altcineva, cand totul ar putea fi realizat chiar mai bine prin forte proprii, e adevarat, cu ceva efort intelectual si fizic suplimentar. Dar, cum ziceam intr-un comentariu anterior, din pacate, limba ca sa negocieze a dat Dumnezeu tuturor, pe cand ...
    Parcimonios

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate, şi mie mi se pare stupefiantă predispoziţia politicienilor de a intra în tot felul de combinaţii de culise. La un moment dat, combinaţiile astea devin atît de importante, încît le înceţoşează vederea de ansamblu. Cred că aşa învaţă ei de la maeştri că se face politica adevărată, chiar din momentul în care intră într-un partid, oricare.
      Calea dreaptă, ca să zic aşa, e privită cu suspiciune: dacă e o capcană? :)

      Ștergere
  4. O , Doamne , sărăcuţii...Cât de minţiţi au fost ! Şi cum ar fi câştigat ei alegerile dacă nu erau fentaţi de nemernicii de la USL !!!!Victime , ce mai !
    Dar , vorba ceea : Dumnezeu nu bate cu bâta !Încă nici nu i-a bătut atât de tare pe cât au meritat.Nu pot să uit aroganţa şi ticăloşia lor de pe vremea
    când erau mari şi tari .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu tot respectul, doamnă, miezul subiectului era altul. Şi nu-i victimizează nimeni, ba dimpotrivă, aş zice.
      În fond, vorbim despre două grupuri... organizate care au vrut să se înşele reciproc. Au cîştigat cei mai şmecheri, au pierdut fraierii, care şi-au redus cu mîna lor capacitatea de luptă şi nu şi-au jucat corect şansele*.
      Ceva trebuia să-i pună pe gînduri pe PDL-işti: NIMENI nu negociază cînd simte victoria aproape! De ce ar fi negociat USL?

      * voi scrie pe larg despre acest subiect, ca să ne apropiem de nucleul răului absolut din politica românească şi ca să nu ne mai întrebăm, dezolaţi, de ce nu intră oamenii valoroşi în politică

      Ștergere
  5. Draga Anonimule de ultima ora, vreau sa te rog ceva.
    Uite, eu sint un roman expatriat de citiva ani buni si nu am putut sa urmaresc in detaliu fineturile politicii interne romanesti din ultimii ani. Insira-mi si mie, rogu-te, pe degete, care sint ticalosiile si nermeniciile ARD(PDL)-istilor "de pe vremea cind erau mari si tari".
    (Drept e ca nu ti-as pune aceeasi intrebare pentru USL-isti, acolo lucrurile imi par mai simple.)
    Bogdaproste de luminare.

    RăspundețiȘtergere
  6. Intr-o vreme imi faceam nervi care imi afectau sanatatea vazand toate porcariile astea. Acum, cand ii vad pe unii cat de mult se zbat si cat praf fac ma apuca rasul. Ceea ce spui tu despre intelegerile dintre politruci nu este o chestie de azi, de ieri, ci veche cam de cand a spus un tampit "fa-te ca lucrezi"! Si ala s-a facut ca lucreaza si le-a dat idei idiotilor din viitorul pe care il traim noi acum. Iar despre cei care ii voteaza, ce sa mai spun? Am vazut sondajele despre consumul de produse de igiena corporala... si asta cam spune totul.

    RăspundețiȘtergere