miercuri, 11 mai 2011

MIRCIA, ÎN SALA DE AŞTEPTARE A PD-L

După ce a sărit de pe şine, în urmă cu aproape un an, „locomotiva PNL”, primarul Devei, Mircia Muntean,  şi-a continuat deraiajul pînă s-a înfipt  în sala de aşteptare a PD-L, halta UNPR. Va sta acolo pînă cînd coloneii lui Oprea îl vor debrifa complet, după care va urma falanga securistă în marea unire cu PD-L, programată pentru începutul anului viitor.
PD-L Hunedoara a refuzat să-l primească, pentru că pretenţiile personajului au fost de-a dreptul obraznice: o funcţie de vicepreşedinte la nivel naţional, cu dreptul de a cenzura activitatea filialei judeţene Hunedoara, plus posibilitatea de a alege postul pentru care va candida în 2012. După cum, plastic, s-a exprimat Dorin Gligor, preşedintele PD-L HD: „Şi eu am vrut să-mi vînd apartamentul şi a venit unul să-mi ofere 2.000 de euro! Cum să-l dau aşa?”
Deşi Gheorghe Falcă, primarul Aradului, eminenţă cenuşie a politicii din judeţul Hunedoara, şi l-ar fi dorit foarte mult pe Mircia Muntean în PD-L („singurul politician de valoare din judeţul Hunedoara”- zice Falcă), însuşi Emil Boc i-ar fi spus să-şi pună pofta-n cui şi să mai aştepte puţin şi să respecte scenariul.
Adică UNPR să strîngă din teritoriu toţi fugiţii-de-acasă, toţi nemulţumiţii (inclusiv din PD-L), să-şi construiască structurile în teritoriu, pînă la momentul Marii Uniri cu PD-L, de anul viitor. Atraşi de un partid mărunt (0,9% intenţie de vot), dar cu acces la fondurile guvernamentale şi generos în a împărţi  funcţii care sună pompos, destui refugiaţi vor găsi la azilul UNPR masă şi casă. Trecerea direct la PD-L s-ar fi făcut cu deranjul cu care un corp străin pătrunde într-un organism şi aşa destul de agresat din exterior şi împărţit între Boc şi Blaga, în interior.  Astfel, membrii PD-L vor rămîne motivaţi, în speranţa că se vor regăsi pe listele electorale din 2012. De altfel, pentru a amorţi bănuielile PD-L-iştilor de rînd,  liderii UNPR se laudă tot mai des, deşi nu-i întreabă nimeni, că vor candida singuri la alegerile locale de anul viitor. Vor rupe tuşierele prin secţiile de votare, desigur, cu 0,9%!
 Mircia Muntean este, deja, vicepreşedinte al UNPR, încă de ieri, de cînd a semnat contractul cu Gabriel Oprea. Ba mai coordonează şi organizaţiile UNPR din două judeţe, Braşov şi Covasna. Deşi nu ştie cine este preşedintele UNPR Hunedoara (naivul Mihail Rudeanu), pe care l-a şuntat, că nu era de rangul lui, ajungînd direct la Oprea cu ajutorul lui Aurelian Serafinceanu, vicepreşedinte naţional şi el (păi cum altfel!). Rudeanu recunoaşte că erau în negocieri cu Mircia cu mai bine de o lună în urmă, dar primarul Devei credea că valorează mai multe parale şi  spera că Falcă îi rezolvă, după cum i-a promis, transferul la PD-L, aşa că i-a tot dus cu vorba pe UNPR-işti.  Sîmbătă, la Deva, Emil Boc i-a tăiat elanul. Marţi, Mircia Muntean s-a înscris în UNPR, singura soluţie care-i mai rămăsese.
Aşa că „locomotiva” staţionează, deocamdată, cu cazanele sub presiune, la culoarea portocalie a semaforului. Pînă la anul, cînd însuşi PD-L-ul, unit cu UNPR-ul, se va face verde.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu