sâmbătă, 6 august 2011

„Cenzura ? !!!!!!”


Titlul nu-mi aparţine, nu e creaţia mea. Staţi să vedeţi.
Ioi, Doamne, că m-am şi speriat! Pe la 4 jumate (dimineaţă, da!) zgreapţănă cîinele la uşă că ar vrea să vadă care mai e mersul trebii prin ogradă. Bucuros că nu mai trebuie să-mi pierd timpul dormind, îl îndemn cu vorbe prietenoase să iasă şi, cît îl aştept pe prispă, îmi aprind o ţigară şi dau să-mi citesc mail-urile, de  pe telefon. Văleu! În capul listei, Nicolae Schiau (fost primar la Hunedoara), cu titlul de mai sus: Cenzura ? !!!!!!
Cum zic, 4 jumate, noapte neagră, cîinele-i pierdut în beznă, un fluture uriaş, atras de lumina telefonului, mi se izbeşte de chelie. Eu citesc:
Cenzura ? !!!!!! 

Domnule  Bena ,

      Tocmai cand ,, mi-am insusit sfatul d-voastra " si am prins un pic de ,, curaj " de a ma exprima pe bloguri , ,,am suferit " un adevarat SOC !   Comentariul adaugat astazi de mine pe Cioara Vopsita pe la ora 13 - 13,30 a stat pe blog doar cateva secunde .... Dupa care , toata compozitia  pentru care am consumat cca 30 minute pretioase din viata mea s-a risipit in spatiul virtual ...  Pai , nu sunteti corect d-le Bena : despre aceste dezavantaje ale zonei de new-media nu mi-ati spus nimic , mi-ati prezentat doar avantajele unei exprimari libere . Nu ,, mi-ati predat " si lectia cu CENZURA   ...
       Va transmisesem  informatii interesante , nu m-am gandit o clipa ca trebuie sa le si salvez inainte de a le da drumul in neant ... Asta nu insemna insa ca s-au pierdut definitiv , si sunt convins ca se v-a mai discuta pe aceasta temain viitor .Am fost  decent , de-a dreptul elegant , asa cum sunt de obicei , iar
ceea ce am scris erau lucruri adevarate ,  care puteau sa fie probate ...Nu veneau decat sa clarifice unele afirmatii facute ieri de colega d-voastra ... Asta este , se pare ca unor persoane li se inchide si spatiul virtual  nu numai usile televiziunilor si al redactiilor gazetelor . O singura usa nu puteti inchide , domnule Bena : aceea de comunicare directa cu cetatenii .... Si pe asta o folosesc zilnic , din plin .
      Daca ati citit comentariul meu  , va rog transmiteti-i si d-rei Monalise ceea ce am scris , pentru ca ei ii era adresat si era doar un comentariu la ceea ce scrisese ea ieri .Este interesant de citit si Procesul Verbal al sedintei de Consiliu Local din 30 decembrie 2008 , pag.17-27 ( punctul 17 pe ordinea de zi )
....Poate dupa ce cititi o sa spuneti ceva si despre blocarea acelui proiect de 24 milioane euro , nu o sa va mai limitati la a prezenta doar istoria Ecosid - ului .
      Pe viitor ma mai gandesc daca o sa mai am timp de pierdut pentru a scrie ceva pe blog , cand esti la mana si la vointa administratorului ....Oricum sper sa apreciati eleganta si discretia mea : nu am dat sfoara in tara intre blogari ca Cioara este cenzurata .....
      Aveti ( inca ) toata consideratia mea ; poate tehnica asta pacatoasa ne-a facut figuri ...    
Cu stima ,
     Nicolae Schiau
Lasă cîinele, că vine el (de fapt ea, că-i căţauă) – fug în casă, bag jăratic în laptop şi direct la Cioroi mă duc. Ieri n-am avut vreme de blog, am dat o geană, pe fugă, pe la prînz, dar îmi aduc aminte c-am citit cu ochii mei comentariul despre care zice omul că i l-am cenzurat. Cît timp se deschide pagina, mă gîndesc, ca gospodarul în crucea dimineţii. Primul gînd a fost că-mi umblă careva să caute Cioara de ouă. Ori mi-o fi smotocit-o careva. Şi ştiţi cum îs băieţii, fiecare ţine la cioara lui, nu-mi convine... Cînd colo, ce să vezi: comentariul cu pricina, bine-mersi, la locul lui, cioara dormea dusă în cuibar, habar n-avea.
Căţaua, uşurată, s-a întors şi mă priveşte cu ochi umezi. Ne înţelegem din priviri: mergem să ne culcăm!

9 comentarii:

  1. Nişte precizări:
    Da, sper şi eu că pe viitor se VA mai discuta despre orice este legat de Hunedoara. E drept că am greşit scriind februarie 2005 în loc de februarie 2008, că doar eu am fost aceea care a prezentat actul adiţional al domnului Marian Mihalache de la ECOSID, document de care văd că se ştia, dar toată lumea tăcea. Oare de ce?! Ce mai contau 180 de salarii compensatorii, nu-i aşa?! Aveţi dreptate, domnule Schiau, la ECOSID acţionar majoritar e MUNICIPIUL HUNEDOARA, cu 99,6 la sută, dacă nu mă înşeală memoria la ora asta. Cât priveşte acel proiect despre care se face vorbire, cred că am fost prezentă la respectiva şedinţă a Consiliului Local Hunedoara, o să verific. Un lucru e cert: acei bani nu s-ar fi obţinut şi nu cred că are rost să povestesc aici ce şi cum, dar dacă se insistă, am s-o fac. Nu mă interesează să devin partizanul nimănui, dar o repet, dacă a-ţi apăra oraşul, din care te încăpăţânezi să nu pleci, deşi nu îţi oferă mai nimic din punct de vedere profesional, înseamnă că eşti susţinătorul primarului, atunci îmi asum şi asta! Vă mai amintiţi, domnule Schiau?! Monalise Hihn

    RăspundețiȘtergere
  2. …..desi luasem o pauza de concediu, in a face comentarii la postarile de pe blogul tau Aline, se pare ca am simtit nevoia sa revin…Oare ce inteleg unii despre ceea ce inseamna un blog, o publicatie, o televizune privata??.... Acesta este blogul tau…subliniez blogul tau… stai aici, pe blogul tau, cu opiniile tale despre diferite chestii. Stai in coltul tau si nu critici pe nimeni aiurea si fara argumente si chiar daca o faci , o faci pentru ca ti-ai castigat acest drept de a te exprima liber.. Asta e, sunt lucruri care iti plac si lucruri care nu iti plac si simti nevoia sa scrii uneori si despre cele mai putin placute, insa nu pentru ati exprima frustrarile ci pentru a trage un semnal de alarma privind niste probleme care ti se par ca ar fi interesate si pentru ochii altora. Cantitatea este irelevanta pentru ca cei mai multi comentatori si vizitatori savureaza varsatul de frustrari pe blog si diverse alte metehne ale societatii in care traim. Bune sau rele, comentariile sunt cuantificate ca reactii si prin urmare apare acel feedback intre ceea ce pare a fi parerea ta….si parerea celui care o citeste. Desi il cunosc personal pe domnul Schiau si il respect, as vrea sa-i spun ca in acest caz greseste si nu vad de ce ar trebui sa foloseasca cuvinte de tip “Cenzura”. Da, dansul a postat un comentariu pe blogul tau, e ok, a fost alegerea lui….dar asta nu inseamna ca este si alegerea ta…de a-l tine postat cat timp doreste domnul Schiau….Atunci cand facem un comentariu pe un blog….nu incheiem un contract intre noi si administratorul acelui blog. Uneori cred ca intelegem gresit tot ceea ce media inseamna, ce drepturi si alegeri avem.Nu cred ca tu Aline nu suporti sa fi criticat. Nu cred ca ai ceva impotriva atat timp cat critica are argumente bine intemeiate.Critica e chiar necesara ca sa mergem mai departe. Si iarasi nu cred totusi, ca ti se poate reprosa ca nu esti democrat si nu respecti dreptul la libera exprimare daca nu lasi anumite comentarii. Intradevar, democratia inseamna libera exprimare, dar mai inseamna si respectarea proprietatii private. Acest blog este proprietatea ta Aline, nu spatiu public. La fel cum nici o lege nu te obliga sa lasi un musafir la tine in casa daca te insulta, sau nu iti face placere la fel nici o lege nu te obliga sa lasi un comentariu pe blog. Daca cineva vrea sa ne critice valorile, sa-si faca blog si sa ne critice acolo cat vrea. Tocmai asta e frumusetea democratiei: ofera fiecaruia o portavoce sa se manifeste. Domnule Schiau, suntem responsabili de fiecare gest al nostru, suntem responsabili de tot ceea ce scriem,… noi alegem sa scriem si vrem ca ceilalti sa poata vedea slovele noastre astrenute in scris, dar asta nu inseamna ca unui proprietar de blog trebuie ….… sa-i bage cineva pumnul in gura ….ca acel comentariu sa fie postat o vesnicie. Da, cu siguranta exagerez, dar stiu ca o sa intelegeti ce am vrut sa spun.
    Eu nu-s decât un sac de îndoială/Şi dacă-n vremea asta plină de sminteli/Se va-auzi şi ale gândului mele păreri/Să fie spre-nsănătoşirea lumii, cu sfială!…(Adrian Paunescu)

    RăspundețiȘtergere
  3. D-le Bena ,
    Cred ca CIOARA dumneavoastra nu stie sa numere ; sa ma explicitez :
    - la acest articol , pe Home Page apar 3 comentarii , deschizi pagina si gasesti doar 2 ;
    - la articolul cu pricina ,, Un fost primar contraataca " pe Home Page apar 6 comentarii , deschizi pagina si gasesti doar 5 .
    Sigur CIOARA NU E IN GREVA ? Ieri n-a fost in greva ? Vad ca va saboteaza ...
    In orice caz , inainte de a scrie aceste randuri ( care sunt ultimele pe acest subiect ) mi-am sunat inca vreo 5 prieteni care s-au uitat atent la CIORA , i-au numarat OUALE DIN CUIBAR si au vazut la fel ca mine ... Imi pare rau ca ieri nu i-am sunat ...
    Cu stima ,
    Nicolae Schiau

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce curios...un anonim care se semneaza....!!!!! Tara lui Papura Voda!!...Asa cum am spus il cunosc pe domnul Schiau....acest comentariu nu este scris de dansul. Nu este genul lui sa scrie asa....."sa ma explicitez"....Pacat ca uneori sub anonimat ne dam altii decat cine suntem...oare facem un serviciu cuiva??...nu cred. Nu sunt nici avocatul apararii nici avocatul acuzarii...sunt doar o persoana care viziteaza zilnic blogul unui amic.

    RăspundețiȘtergere
  5. Pt. dl. Schiau (sau pentru mâna lui care scrie aici):
    blogspot.com e un site detinut de Google si e pus la dispozitie free(if iu andărstend). Eventualele inadvertente intre cifrele care apar pe prima pagină și cele care apar pe pagina articolului arată mai degrabă a disfuncționalitate de soft decât a cenzură.

    A. Maximus

    RăspundețiȘtergere
  6. Mulţumiri, prieteni!
    @A. Maximus: mulţumesc mult, prietene, i-ai explicat omului, în 3 rînduri, ceea ce, se pare, n-am reuşit eu într-un articol întreg! Mulţam, încă o dată!
    Mulţumesc şi domnului Schiau, pentru că şi-a convins 5 prieteni să numere şi ei comentariile.
    Mulţumesc, "gabi", că ai revenit în cuibarul Ciorii, mai prolifică, mai înfloritoare.
    Mulţumesc, Monalise, că ai fost scînteia care a declanşat, de fapt, derularea evenimentelor şi naşterea acestui articol, pe care l-am scris cu noaptea-n cap şi cu creierii varză, stare care s-a păstrat toată ziua de sîmbătă.
    Îmi mulţumesc şi mie, că m-am învăţat minte, să nu mai fumez noaptea şi să nu-mi mai citesc mail-urile la ore mici.
    Tuturor, din inimă, mulţumesc!

    RăspundețiȘtergere
  7. aaa, şi-s curios: va fi al şaptelea sau al optulea comentariu?

    RăspundețiȘtergere
  8. Da! Cum altfel? Hop si eu.....macar ca....numar! :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Da coker-itei de ce nu-i multamesti? C-ami pare ca de la ea o inceput tat.
    Si api te salut cu bucurie şi pe tine si pe prietenii si amicii tai si nu mai pune toate ale rele la suflet. Eu ma simt bine pe blogul tau desi nu prea ma manifest in scris, iti multamescca am ocazia sa aflu lucruri interesante aici
    Am vrut initial sa ma semnez cu un pseudonim haios, dar desi nu ai de unde sa ma stii (si nici ceilalti) uite ca semnez cu numele intreg.
    Am onoarea, Ghiţă Poenar

    RăspundețiȘtergere