luni, 20 august 2012

Ne mîndrim cu ei şi vrem să candideze! Din nou.

CĂRĂMIDA DE BAZĂ
A ajuns senator prin redistribuire, după ce s-a clasat pe locul 3 (trei!) la alegerile parlamentare din colegiul Brad. În noaptea alegerilor din 2008 l-au sunat colegii lui de la PDL, trezindu-l dintr-un somn fără vise, şi i-au strigat în ureche că e senator. Hai, mă, nu cred! – ar fi zis acesta, buimac ca orice cîştigător la loto. Aritmetică: voturile obţinute de PDL în toată ţara, împărţite pe judeţe, l-au aburcat cu cîrca în Parlament, ca pe-un ţăran din Podu Iloaiei pe scara ultimului vagon din trenul Foamea.
S-ar fi putut crede că se va simţi dator faţă de colegii lui, care i-au băgat în straiţă posmagii gata muiaţi, şi faţă de oamenii care au votat cu partidul ăla şi nu cu altul.
Îhî! Ce datorie? Un Senator al României, bă, este dator doar conştiinţei lui! Şi propriului maţ.
Aşa că în aprilie 2012 a participat la tîrgul de parlamentari „Bălţatul românesc”, organizat chiar în saloanele Casei Poporului, a fost licitat şi adjudecat de PNL. Tîrgul a fost mare şi cumpărăturile toptan, fără căutare la dinţi, de nici n-a simţit baciul Ungurean că a ajuns să fluiere singur în buruieni, pe motiv de tîrlă pustie. Şeptelul majoritar a ajuns pe alte mîini, mînat de alte bîte.
"Am ales PNL pentru că doctrina cea mai apropiată de mine este cea liberală. Întotdeauna am mers pe ideea că dacă munceşti vei fi răsplătit.”
Şi a muncit. Pe brînci, pentru ţară şi popor. A ridicat mîna, a introdus bila şi şi-a băgat cartela la greu, după cum i s-a comandat. A dat jos Guvernul, a schimbat conducerea Camerelor Parlamentului ca să-i facă pîrtie spre Cotroceni celui mai chiulangiu dintre aleşi (ajuns senator de pe locul 2 şi ăla), că aşa fu măreţul plan, copt la vedere pe platoul fierbinte de la Antena 3. S-a şters la cur cu separarea puterilor în stat, şi-a bătut joc de instituţii, cîte mai erau şi mai funcţionau. Justiţia a făcut-o  de ocara oltenilor, legea a modificat-o ca să pedepsească cuplăraiul cu forţa doar la ţigara de după. A ras tot ce nu plătea cotizaţia, pe carnet, la noua putere. S-a pişat cu spume cu faţa spre Nădlac şi cu urechea spre Albiţa. A suspendat Preşedintele că aşa i s-a sculat lui Felix dimineaţa, pe răcoare.
Şi a venit canicula. De două luni, ţara se prăbuşeşte. Nu-i mai interesează. Acum e răsplătit. La marginea lumii civilizate, într-un teritoriu fără alte reguli şi legi decît ale pulii ciobanilor, totul merge conform planului. Trebuie că-i mîndru, pentru că Ţara este astăzi înfloritoare şi datorită lui. Şi a altora ca el.
Să nu uităm că ziua de astăzi nu ar fi arătat aşa dacă el nu exista. E cărămida de bază a Turnului Babel. E materialul din care am ridicat cu greu măreaţa ruină. Noi ne mîndrim cu el, că e de-al nostru şi l-am ales ca să ne înalţe hardughia pîn' la cer. Să ne trăiască, să mai candidească!
Ceea ce a şi anunţat că va face, nicio grijă.

9 comentarii:

  1. Domnule Bena

    Prin tot ceea ce ati scris mai sus ati dat dovada de o atitudine basista, chiar stalinista, pe linia Monica Macovei. Cum puteti sa va legati in modul acesta de un fruntas politic hunedorean? Insinuati ca a iesit senator doar din norocul prostului si ca dormea ca boul in momentul in care a fost sunat sa i se spuna ca a castigat de pe locul trei. Fals, domnule Bena. A fost vorba de noroc, dar nu al prostului, ci al celui puternic si hotarat, si chiar daca dormea cand a primit telefonul, nu dormea ca boul. Sforaia ca porcul, dar asta e din cauze medicale si nu e corect politic sa va legati de bolile cuiva.

    Spuneti apoi ca, in Senat, domnul senator a facut nustiuce si a dres nustiucum. Iarasi dezinformati, domnule Bena. Va aplecati atentia doar asupra unor aspecte minore si va faceti ca nu vedeti lucrurile marete cu adevarat. Sa va aduc eu la cunostinta adevarata activitate a domnului senator? Acea activitate de larga deschidere internationala, fie ca e vorba de problemele maghiarilor, grecilor, Spatiului Schengen sau presei on-line? Ei, bine, priviti domnule Bena, care au fost declaratiile politice facute de domnul senator de la tribuna Senatului, inaltul for al democratiei romanesti, in cursul acestui an: „Apel la… democraţie”, „Invitaţie la semnarea protocolului cu Uniunea Europeană”, „Ziua Maghiarilor de Pretutindeni”, „Spaţiul Schengen – argumente în faţa Olandei”, „Indemnizaţii prevăzute de legi pentru veteranii de război”, „Presa tipărită versus presa on-line”, „Situaţia Greciei la alegeri”.

    Ei, domnule Bena? Va mai prefaceti ca nu vedeti realizarile politice ale acestui stimat ales al nostru? Insistati cu minciunile cum ca nu ar fi facut nimic si ca a vegetat ca un dovleac in Parlament, ca nu valoreaza nici cat o ceapa degerata, ca l-a cumparat Molot pe niste marunti si ca, in general, nu intelege o iota din ceea ce se intampla in jurul lui?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dieigipi, iţ det iu? Ai bet iţ iu! If iţ not iu, ail pei a cofi, let mi nău. If iţ iu, ail pei tu. LOL, iu mazăr-fazăr!

      Ștergere
    2. Asta-i in limba urdu.

      Ștergere
  2. Domnule Bena ,anonimul de mai sus se numeste Paran. Un traseis penibil ,un oportunist,un puturos ,un OM care nu a muncit niciodata .Meritul dansului este acela ca facea si face parte din gasca,,Barbu si compania".

    RăspundețiȘtergere
  3. renuntand la diacritice si semne de punctuatie violente voi spune doar ca acest domn este picatura lui milichen alergand intre cxele trei puncte vitale: o firma chimicala pe eminescu, un cimitir pe eminescu si pauza de zat la petrolumul de pe eminescu... viata acestui parazit s-a desfasurat pe o linie ce nu a depasit niciodata 20 de metri... poate doar cand a pierdut taxiul, dar nu eram de fata... ca pedeleul a facut din asa om fata publica, ii doare de mult in sondaje, ca nu e singuroasa povestea... vorba aceea: ce-si creste omul cu mana lui nu e sex, ci parerea lui Nero despre pretul chibriturilor!

    RăspundețiȘtergere
  4. Doamnelor şi doamnelor, fac apel la decenţă! Am fost nevoit să şterg un comentariu scabros şi sper să nu se mai repete. Dacă vreţi să înjuraţi pe-aici, faceţi-o, vă rog, cu puţin stil. Mersi.

    RăspundețiȘtergere
  5. STIMA SI RESPECT DL. ALIN BENA

    RăspundețiȘtergere